Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Бутчета със зеленчуци в глинено гърне

Бутчета със зеленчуци в глинено гърне

ЗориЗори
Новак
1715465k
Бутчета със зеленчуци в глинено гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Чудно вкусни бутчета, приготвени с ароматни зеленчуци Разкош, приготвен в гювеч"

Необходими продукти

  • горни пилешки бутчета - 6 броя
  • печурки - 150 грама (малки)
  • моркови - 1 брой
  • замразен грах - 200 г
  • картофи - 3 броя
  • чушки - 1 + 1 жълта
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • праз - само бялата част (от 1 малък стрък)
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата.

Направете ароматна кашица от пресования чесън, олиото, червения и черния пипер, кимиона. Намажете хубаво пилешките бутчета.

Намазнете гювеч за печене. Сипете вътре целите гъбки, граха, почистените и нарязани чушки, праз, морков и картофи. Овкусете зеленчуците с черен пипер, сол и кимион. Добавете малко олио и разбъркайте.

Накрая сипете чаша вода и наредете отгоре бутчетата.

Сложете капака на гювеча и го пъхнете в студена фурна.

Загрейте на 190-200 градуса и печете около 80 минути или до готовност.

Бутчетата със зеленчуци в глинено гърне са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: