Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Бял боб с ребърца в глинено гърне

Бял боб с ребърца в глинено гърне

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088111k3661
Бял боб с ребърца в глинено гърне
Снимка: Аника Войт
1 / 2
02/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Щом вкъщи разберат, че ще готвите боб с ребърца, още от ранен следобед ще ви чакат на масата с празни чинии"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 500 грама
  • боб - 250 грама бял
  • лук - 2 бр. стар
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 червени
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер, като го залеете с чиста студена вода. На сутринта го измийте и прецедете.

Наситнете почистените лук и морков. Изчистете от семенца чушката и също я наситнете.

Сипете всички продукти в гювеч - на дъното сложете ребърцата, след това са бобът и зеленчуците.

Налейте вода и подправете с джоджен, червен пипер и сол. Сипете олиото и затворете капака.

Сложете гювеча в студена фурна и я включете на 180 градуса. Гответе за 2 часа или докато бобът е напълно готов.

Белият боб с ребърца в глинено гърне е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
боба за 2 часа не е чул…
01.09.2021 18:15