Калмари по римски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
28/07/2010
"Когато си в Рим... ами поръчай си калмари по римски, защото са божествено вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 205
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват, изцеждат добре и се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Пипалата също се нарязват на парчета с дебелина 1 см.

Чесънът се пресова, а лютото чушле се нарязва на ситно (натрошава, ако е сухо). Чесънът и чушката се запържват заедно в 130 ml зехтин, докато чесънът започне да пожълтява леко. Добавят се нарязаните калмари и се задушават, като се бърка почти постоянно, докато сокът който пуснат почти напълно се изпари (около 10 - 15 мин.).

Филетата аншоа се пюрират заедно с 20 ml зехтин. Полученото пюре, заедно с виното се добавя към калмарите. Задушава се, докато виното почти се изпари. Подправя със сол и чер пипер на вкус, залива се с 1 л. гореща вода, намалява се котлона, така че да ври слабо и се вари докато калмарите поомекнат и станат готови.

Сервира се поръсено със ситно нарязан магданоз. Предлага се с бяло сухо вино.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
kalinka
kalinka
11.09.2013 14:42
От години приготвям калмари и от опит знам, че първо се изчистват и сваряват в подсолена вода. След това не е необходимо да се режат, а само с пръсти се отделят на кръгчета. Иначе е много трудно.
Не съм убедена, че е вярна рецептата.
0
0
Kalata
Kalata
07.09.2013 13:39
пробвах и не успях да ги направя..
0
0