Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Панирани калмари по испански

Панирани калмари по испански

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Панирани калмари по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"С тези панирани калмари може да се изпие много биричка"

Необходими продукти

  • калмари - 800 г почистени и обелени
  • бира - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим калмарите 10 минути в бира и мляко, след което ги отцеждаме и ги нарязваме на колелца.

Разбиваме яйцето, смесваме го с брашното, сол, черен пипер и соса от сварените калмари.

Потапяме калмарите в приготвената панировка и пържим до зачервяване в горещо масло.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: