Начин на приготвяне
Ако имате възможност, снабдете се с пресни миди, но и замразените са много добър вариант.
Няма нужда да размразявате този вид миди предварително, особено ако са продълговати и малки.
В подходящ широк тиган загрейте маслото заедно със зехтина.
Нарежете чесъна на филийки, запържете за кратко. Когато чесънът отпусне аромата си, веднага го махнете, за да не загори.
Пуснете мидите в тигана и увеличете силата на огъня (почти до максимална степен).
Много леко посолете и сипете малко рибен бульон. Започнете да разклащате съда, за да се отворят мидите.
Когато видите, че някоя мида се е отворила, веднага я изваждайте, за да не изсъхва месцето й.
Продължете да разклащате и добавяте по малко бульон, за да се отворят всички миди.
Ако са минали повече от три минути, най-вероятно мидите не са годни, така че ги изхвърлете.
Поднесете белите миди със соса от тигана и пържения чесън. Поръсете ги със свеж магданоз за разкош.
Белите миди с ароматен сос са готови.