Ezine.bg»Рецепти»Риба»Акула в ароматен сос по корсикански

Акула в ароматен сос по корсикански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Акула в ароматен сос по корсикански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • акула - 800 г филе
  • печурки - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на тънки ивици и се залива със смес от половината зехтин, нарязания на ситно чесън, коняка, соевия сос и джинджифила.

Оставя се за 1 час на хладно. Загрява се останалият зехтин и в него се запържват нарязаните гъби.

Добавят се парчетата риба и когато се позапържат, се заливат с маринатата и доматеното пюре.

Ястието се оставя да ври за 5 минути и се сваля от котлона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: