Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с бели миди и скариди

Паста с бели миди и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Паста с бели миди и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотна паста с микс от морски дарове и ароматен сос Поднесете с чаша бяло вино и се насладете на това изкушение"

Необходими продукти

  • талиатели - 200 грама
  • скариди - 12 средни (пресни)
  • бели пясъчни миди - 16 броя (пресни или замразени)
  • домати - 3 хубаво узрели
  • черни миди - 8 броя (по желание)
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • босилек - 2 с.л. наситнен
  • зехтин - около 40 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги пасирайте, прецедете ги от семките.

Загрейте зехтина и задушете целите скариди до промяна на цвета - около 1 минута.

Извадете скаридите и пуснете в тигана мидите. Гответе ги докато се отворят и също ги извадете.

В тази мазнина пуснете нарязания чесън и намалете огъня, за да не загори. Когато отпусне аромата си, добавете доматите и поръсете със солта и захарта. Гответе до сгъстяване на доматения сос.

Пуснете в соса мидите със скаридите. Овкусете със свежите подправки и свалете от огъня. Похлупете, за да се запазят ароматите и топлината на соса.

Сварете пастата до готовност.

Отцедете талиателите добре и ги смесете със соса с морски дарове.

Поднесете веднага спагетите с морски дарове.

Ако желаете, може да обелите предварително скардите, защото е по-трудно да се белят, когато вече са смесени със сос, но изборът е ваш.

Пастата с бели миди и скариди е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: