Начин на приготвяне
Обелете доматите и ги пасирайте, прецедете ги от семките.
Загрейте зехтина и задушете целите скариди до промяна на цвета - около 1 минута.
Извадете скаридите и пуснете в тигана мидите. Гответе ги докато се отворят и също ги извадете.
В тази мазнина пуснете нарязания чесън и намалете огъня, за да не загори. Когато отпусне аромата си, добавете доматите и поръсете със солта и захарта. Гответе до сгъстяване на доматения сос.
Пуснете в соса мидите със скаридите. Овкусете със свежите подправки и свалете от огъня. Похлупете, за да се запазят ароматите и топлината на соса.
Сварете пастата до готовност.
Отцедете талиателите добре и ги смесете със соса с морски дарове.
Поднесете веднага спагетите с морски дарове.
Ако желаете, може да обелите предварително скардите, защото е по-трудно да се белят, когато вече са смесени със сос, но изборът е ваш.
Пастата с бели миди и скариди е готова.