Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Гриловани калмари с ароматна марината

Гриловани калмари с ароматна марината

Гриловани калмари с ароматна марината
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Ароматни шайбички от калмар, които задължително се консумират с чаша добре охладено бяло вино"

Необходими продукти

  • калмари - 1 туба
  • марината
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 щ.
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • риган - 1 щ.
  • горчица - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много хубава калмара от ципите от твърдите пластмасови образувания. Измийте и го отцедете.

Смесете продуктите за маринатата в купа. Разбъркайте ги добре и намажете тубата калмар.

Приберете в хладилник за около час.

Загрейте скара и я намазнете. Изпечете калмара до готовност и го нарежетена шайбички.

Поднесете с резени лимон и зеленчуци по ваш избор.

Грилованият калмар с ароматна марината е готов.

Опитай и другите ни предложения за калмари на скара или вкусни калмари на тиган.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: