Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Фазан с ябълков сос

Фазан с ябълков сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321215
Фазан с ябълков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фазан - 2 бр., печен
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • калвадос - 4 с.л.
  • сайдер - 2 7/8 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр. обелени и нарязани
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете фазаните на 4. Отстранете костите. Оставете само месото.

В дълбок тиган изпържете фазаните, за да хванат кафява коричка. Залейте месото с Калвадос. След това изсипете вътре и сайдера. Овкусете, покрийте и варете около 50 минути.

Сложете парчетата ябълка около фазана. Покрийте и гответе още 5-10 минути. След това извадете месото в чиния за сервиране, покрийте, за да остане топло.

Изсипете половината от соса, останал в тиган. След това сипете вътре сметаната и сложете на огъня да къкри 2-3 минути.

Сервирайте фазаните, като ги залеете със соса и гарнирате в мащерка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: