Руска зеленчукова супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руска зеленчукова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешки кости - 1 кг
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ½ глава
  • киселец - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • овесени ядки - 2 с.л. (сварени)
  • грах - 100 г от консерва
  • зелен фасул - 200 г
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костите се измиват и се сваряват до получаване на силен бульон. Той се прецежда и в него се сипват целината и морковите, нарязани на ивички, картофите – нарязани на кубчета, и нарязаният на дребно киселец и зелен фасул.

Когато зеленчуците омекнат, се добавя грахът, овесените ядки, солта, черният пипер, маслото и се оставя да поври още малко. Готовата супа се сервира поръсена с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: