Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фусили с маслен сос и цитрусова гремолата

Фусили с маслен сос и цитрусова гремолата

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Фусили с маслен сос и цитрусова гремолата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фусили - 1 опаковка
  • за гремолатата
  • лимони - 1 бр., настъргана кора
  • портокали - 1 бр., настъргана кора
  • магданоз - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 с.л., пасиран
  • пармезан - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • за масления сос
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. краве
  • брашно - 3 с.л., бяло
  • горгонзола - 1 ч.ч., намачкано
  • таледжио - 1 ч.ч. на кубчета
  • фонтина - 1 ч.ч., на кубчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За гремолатата: Настъргват се лимоновата и портокаловата кора на едро ренде. Прибавя се пармезанът, магданозът и пасираният чесън, разбърква се добре и се оставя встрани.

За масления сос: Брашното се запържва в разтопеното краве масло до златист цвят. Долива се прясното мляко на тънка струя. Разбърква се непрекъснато, докато се получи гъста консистенция. Прибавят се трите вида сирене и се разбърква.

Осолява се и се поръсва с черен пипер. Готовият вече сос се оставя встрани. Пастата се вари според указанията на опаковката. Отделя се 1 ч.ч.от течността, където е вряла пастата, а фусилите се отцеждат.

Пастата се залива със соса, но ако е прекалено гъст се долива от заделената чаша вода. Овкусява се със сол и черен пипер и внимателно се разбърква. След като се разпредели в чинии се поръсва всяка порция с цитрусовата гремолата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: