Начин на приготвяне
Фусилите се сваряват за около 10 минути в подсолена вода. След това се прецеждат от водата.
Лукът и шунката се нарязват на кубчета. В тиган уок сипваме зехтна и в него задушаваме лука и шунката. След това добавяме фуслите и разбъркваме добре.
Течните сметани ги сипваме в дълбока купа, като прбавяме 80-100 мл вода към тях. Изсипваме сметаните в уока при фусилите разбъркваме добре.
Добавяме топеното сирене, нарязано на дребно, и оставяме на слаб огън да си къкри за около 5 минути.
Накрая добавяме настърган кашкавал, пармезана и нарязани на кръгчета маслини.
Разбъркваме добре махаме от котлона. По желание може да овкусите със сол и черен пипер. Сервира се докато е топло. Да ви е сладко!
Пълнозърнестите фусили със сметанов сос са готови.