Начин на приготвяне
Почистваме рибата и я наръсваме с лимонов сок. В единия край на филетата нареждаме: морковче, гъбки, 1 с.л. кашкавал, малко сол и захар.
Навиваме филетата на рулца и ги закрепваме с клечки за зъби. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. брашно, прясно мляко, черен пипер и сол, а белтъците на сняг.
Смесваме всичко внимателно и панираме рулцата в сместа. Запържваме рибата в нагорещено олио и я изваждаме. Оттегляме съда от котлона.
В същата мазнина прибавяме 1 с.л. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. вода, в която е разтворен бульонът, сметана, сол и черен пипер.
Връщаме на огъня и бъркаме енергично, докато сосът се сгъсти. След това слагаме руладините вътре.
Пригответе руладини в сметанов сос, за да изненадате любимите си хора.