Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Маринован октопод

Маринован октопод

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Маринован октопод2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • октопод - 1.5 кг
  • зехтин - 180 мл. Екстра Върджин
  • оцет - 125 мл. винен
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете октопода и премахнете очите. Сложете го в тенджера без вода (октоподът се готви в собствен сос, но ако се наложи, добавете малко вода), поставете капака и гответе на ниска температура за около час, докато омекне.

После го оставете да изстине и го изплакнете под студена вода, отстранете кожата, но оставете пипалата цели.

Нарежете октопода на парченца и го поставете в купа с останалите продукти. Покрийте и оставете да престои в хладилник.

Преди да сервирате поръсете с магданоз, може да добавите резенчета лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: