Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Маринован карфиол с цвекло и ряпа

Маринован карфиол с цвекло и ряпа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Маринован карфиол с цвекло и ряпа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • вода - 750 мл
  • оцет - 375 мл винен
  • морска сол - 60 г
  • цвекло - 500 г
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • цвекло - 8 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате водата, оцета и солта в малък тиган, след което оставяте да ври около 3 минути.

Зеленчуците и чесъна стерилизирате в буркан (1.5 л), доливате с достатъчно количество да ги покрие от врялата течност с оцет, като оставите 1 см. между зеленчуците и гърлото на буркана.

Затворете докато още е горещо. Складирайте в хладна, тъмна стая поне 3 дни преди консумация. След като отворите буркана, го съхранявайте в хладилник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тити
тити
Режат ли се кво се правят, пишете пълни глупости
22.11.2014 18:54