Паеля с миди

17/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 377
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките.

В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки, чесъна, маслините, на които са извадени костилките, пилешките дробчета и ориза и се пържи, докато оризът поеме олиото.

Добавят се сварените миди, месото от омара, нарязаната порции бяла риба, попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, залива се с 300 мл. вряла вода, в която са сложени малко шафран и сол и се задушава под похлупак на тих огън до омекване. Поднася се веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар