Начин на приготвяне
Измийте пушките бутчета и ги подсушете.
С остър нож направете по няколкодълбоки разреза от всяка страна на бутчетата.
Смесете в купа всички съставки за маринатата и няколко лъжици олио. Разбъркайте добре.
С тази смес намажете обилно месото и го оставете в хладилник за няколко часа, да се маринова.
След това преместете месото в съд за печене с капак.
Добавете гъбите и цели скилидки чесън.
Налейте бирата и полейте с маринатата, която е останала.
Нарежете маслото и го разпределете в разрезите на месото и върху гъбите.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°С за около час и половина под капак.
По време на готвене завъртете печеното пуешко 2-3 пъти, за да се запече равномерно.
Лесно, вкусно и диетично ястие за вечеря са тези пуешки подбедрици с гъби и бира.
Добър апетит!