Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пържени пилешки подбедрици

Пържени пилешки подбедрици

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пържени пилешки подбедрици
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
28/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сочни пържени пилешки подбедрици, пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • пилешки подбедрици - 1 кг
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките подбедрици се измиват, подсушават и поръсват със сол на вкус, чесън на прах, черен и черен пипер.

Оставят се за около час на хладно, за да поемат ароматите на подправките. Тук могат да се прибавят и други подправки по преценка и лични предпочитания.

В тиган с капак се загрява мазнината. Бутчетата се слагат в сгорещеното олио и се похлупват с капака. Обръщат се, за да се запържат от всички страни.

Пърженото пиле се сервира с гарнитура по желание.

Пържените пилешки подбедрици са мнгоо вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: