Супа с бакла

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Супа с бакла1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
11 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бакла - 3 1/2 ч.ч., кисната и изцедена
  • лук - 1 глава, на ситно
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр., на ситно
  • майорана - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 3/4 ч.ч. (200 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч., вряла
  • бакла - 1/2 ч.ч., прясна
  • хляб - 4 филии, препечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в подсолена и вряща вода около час, или докато омекне. Лукът, целината, морковът и майораната се запържват.

Добавят се доматите и се държи на огъня около 15 мин. Овкусява се със солта и пипера, след което се добавя зрялата бакла. Когато водата заври се прибавя и прясната вода.

Държи се на огъня около 15 мин. Във всяка купичка се слага по една филийка препечен хляб, след което се залива със готовата вече супа.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: