Начин на приготвяне
Тези гъби джинджилки се намират в полето, не съм ги виждала по магазините, така че рецептата е за тези, които познават тези гъби и ги берат по това време на юли и август.
Много добре изчистваме гъбите - не е нужно да ги режем, защото те са малки на размер.
Взимаме тиган, добавяме вътре олио и масло и пускаме гъбите да се запържат за малко. След като се запържат, слагаме вътре 3 лъжици брашно и запържваме малко пак с брашното.
Доливаме 1 л студено прясно мляко и разбъркваме добре гъбената каша, да не се образуват бучки.
Оставяме на слаб огън да покъкри за около 1/2 час, след което посоляваме манджата с гъби и поръсваме с черен пипер.
Взимаме малък тиган и вътре загарям и две супени лъжици масло, при което добавяме и червен сладък пипер.
Соса заливаме отгоре на манджата и сервираме топла селска манджа от гъби джинджилки.