Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Селска манджа от гъби джинджилки

Селска манджа от гъби джинджилки

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Селска манджа от гъби джинджилки
Снимка: Нали
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Тези гъби джинджилки се намират в полето, не съм ги виждала по магазините, така че рецептата е за тези, които познават тези гъби и ги берат по това време на юли и август."

Необходими продукти

  • гъби джинджилки - 500 г
  • мляко - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • масло - 1 ч.л.
  • За соса
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези гъби джинджилки се намират в полето, не съм ги виждала по магазините, така че рецептата е за тези, които познават тези гъби и ги берат по това време на юли и август.

Много добре изчистваме гъбите - не е нужно да ги режем, защото те са малки на размер.

Взимаме тиган, добавяме вътре олио и масло и пускаме гъбите да се запържат за малко. След като се запържат, слагаме вътре 3 лъжици брашно и запържваме малко пак с брашното.

Доливаме 1 л студено прясно мляко и разбъркваме добре гъбената каша, да не се образуват бучки.

Оставяме на слаб огън да покъкри за около 1/2 час, след което посоляваме манджата с гъби и поръсваме с черен пипер.

Взимаме малък тиган и вътре загарям и две супени лъжици масло, при което добавяме и червен сладък пипер.

Соса заливаме отгоре на манджата и сервираме топла селска манджа от гъби джинджилки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: