Пирог с морски дарове

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
08/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате наситнените гъби с масло и лимонов сок. Поръсвате ги с черен пипер и сол. Кипвате млякото и сметаната. Разбивате едно цяло яйце и два жълтъка с 50 г брашно.

Прибавяте яйчената смес към млякото и варите 5 минути. През това време бъркате енергично. След това слагате задушените гъби и нарязаните скариди и риба.

Разбърквате още няколко пъти и отдръпвате от котлона. Загрявате фурната на 200 градуса. Разделяте тестото на две половини. Разточвате тестото според големината на тавичката, в която ще печете.

С първата кора покривате дъното на тавата, като отгоре изсипвате приготвената плънка. Покривате отгоре с втората кора.

Завивате с кърпа и оставяте тестото да втаса. Разбивате четвъртото яйце и намазвате с него тестото. Печете 50 минути до златисто.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар