Начин на приготвяне
Задушавате наситнените гъби с масло и лимонов сок. Поръсвате ги с черен пипер и сол. Кипвате млякото и сметаната. Разбивате едно цяло яйце и два жълтъка с 50 г брашно.
Прибавяте яйчената смес към млякото и варите 5 минути. През това време бъркате енергично. След това слагате задушените гъби и нарязаните скариди и риба.
Разбърквате още няколко пъти и отдръпвате от котлона. Загрявате фурната на 200 градуса. Разделяте тестото на две половини. Разточвате тестото според големината на тавичката, в която ще печете.
С първата кора покривате дъното на тавата, като отгоре изсипвате приготвената плънка. Покривате отгоре с втората кора.
Завивате с кърпа и оставяте тестото да втаса. Разбивате четвъртото яйце и намазвате с него тестото. Печете 50 минути до златисто.