Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта на пяна.
Добавете към тях брашното с киселото мляко и бакпулвера. Прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаване на гладко кексово тесто.
Прехвърлете го в тава и изпечете блата в умерено загрята фурна.
Охладете и срежете през средата, за да се получат два блата.
Изрежете с нож от страните, за да ги оформите.
Пригответе крема и сметаната по указаните на пакетите начин.
Първия блат намажете с крем и намажете с течния шоколад. Поръсете с изрезки от блата и намажете със сметана.
Сложете втория блат и покрийте със сметана.
Поръсете шоколадовата торта с филирани бадеми и настърган шоколад.
Украсете със захарни цветя и шоколадови яйца.
Шоколадовата торта за Великден е готова.