Млечно-маслен крем за торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Млечно-маслен крем за торта
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Със сигурност с този маслен крем ще се получи една страхотна тортичка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 5 с.л. кристална
  • брашно - 8 с.л
  • краве масло - 150 г със стайна температура
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа изсипваме 400 мл студено мляко, прибавяме брашното и разбиваме на гладка рядка каша.

За да се получи фина сместа, я прецеждаме през цедка.

Към останалото мляко прибавяме захарта и поставяме на котлона да заври.

Към него на тънка струя при непрекъснато бъркане добавяме брашнената каша с млякото.

Оставяме да се вари на гладък млечен крем, като непрекъснато бъркаме, да не се образуват топчета.

След като е готов ваниловият крем за торта, към него прибавяме маслото при непрекъснато бъркане и оставяме да изстине напълно.

Разбъркваме периодично да не хваща кора.

Готовия млечно-маслен крем за торта ползваме при оформяме на торти.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: