Начин на приготвяне
За крокана в подходящ съд карамелизирайте захарта и разбъркайте с водата, орехите, рома и есенцията. Сместа загладете върху хартия за печене, изчакайте да изстине и натрошете с чукче. Разделете на 2 части.
За швейцарския маслен крем разбийте белтъците и пудрата захар с миксер на водна баня (на слаб котлона). Водата не трябва да завира, а биенето продължава около 4 минути.
Прехвърлете разбитите белтъци в суха купа и доразбийте с миксера на висока степен, докато се получи пухкав, твърд белтъчен сняг. Добавете ромовата есенция и при непрекъснато биене, добавете на 4-5 пъти маслото, и разбъркваме добре след всяко добавяне.
След като добавите и последното масло, продължете да разбивате за още 10-15 минути, докато кремът се сгъсти и стане гладък и плътен. Направете крема за торта непосредствено преди да започнете да сглобявате тортата, за да не се втвърди. 1/3 от него трябва да остане за покриване на тортата.
Застелете с хартия за печене форма с отлепящи се стени с хартия за печене. Трябва да направите общо 5 реда бисквити с крем и крокан, като потапяте бисквитите с прясното мляко. Редувайте ред бисквити, маслен крем, крокан и поръсвайте с натурално какао. След последния шести ред бисквити покрийте формата с фолио и оставете в хладилник да стегне за 2 часа. След това махнете стените на формата и разпределете останалия 1/3 от крема върху цялата торта равномерно.
Веднага покрийте и с останалия крокан и направете какаов кант по ръба на бисквитената торта. Оформете украсата, като направите какаови равни ленти, като оформите с тях 12 равни парчета от тортата. Оставете Бисквитената торта с швейцарски маслен крем да стегне още известно време в хладилника преди да поднесете.
Коментари