Шоколадова торта за Великден

Шоколадова торта за Великден
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14

Необходими продукти

  • за блата
  • брашно - 200 грама
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. (нарязани)
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ром - 2 ч.л.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 пакет на д - р Йоткер (80 г)
  • суха сметана - 1 пакет (100 г)
  • течен шоколад
  • прясно мляко
  • за гарниране
  • захарни цветя
  • шоколад - настърган
  • шоколадови яйца
  • бадеми - филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта на пяна.

Добавете към тях брашното с киселото мляко и бакпулвера. Прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаване на гладко кексово тесто.

Прехвърлете го в тава и изпечете блата в умерено загрята фурна.

Охладете и срежете през средата, за да се получат два блата.

Изрежете с нож от страните, за да ги оформите.

Пригответе крема и сметаната по указаните на пакетите начин.

Първия блат намажете с крем и намажете с течния шоколад. Поръсете с изрезки от блата и намажете със сметана.

Сложете втория блат и покрийте със сметана.

Поръсете шоколадовата торта с филирани бадеми и настърган шоколад.

Украсете със захарни цветя и шоколадови яйца.

Шоколадовата торта за Великден е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: