Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Тиквен кейк с глазура

Тиквен кейк с глазура

Тиквен кейк с глазура
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Тиквен кейк с глазура - определено събужда любопитство"

Необходими продукти

  • тиква - 250 грама
  • яйца - 4 броя
  • захар - 150 грама
  • олио - 100 мл
  • брашно - 260 грама
  • шоколадови пръчици
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • бяла глазура - готова (на д - р Йоткер)
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете олиото, след което сипете предварително пресятото брашно, бакпулвера, какаото и канелата.

Към кексовата смес прибавете настърганата тиква.

Сложете хартия за печене в продълговата форма и сипете вътре сместа. Поръсете с шоколадовите пръчици.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса до готовност - около 40 минути.

Охладете.

Пригответе глазурата, като следвате указанията на опаковката. Разделете я на две, а едната оцветете с оранжев цвят.

Сипете ги в пош и украсете кекса.

Тиквеният кейк с глазура е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: