Начин на приготвяне
За тези вкусни и хрупкави пурички ползвах турски кори за баклава, които са изключително тънки.
Преди да започнете да ги правите, включете фурната да загрява, защото стават бързо.
Натрошете сиренето и прибавете към него 2 яйца и половин връзка пресен магданоз, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте добре.
Разтопете маслото и прибавете към него олиото.
Разтворете корите на работния плот. Всяка кора прегънете на две и намажете с мазнина.
В единия край сложете по лъжица от плънката, завийте външните краища навътре и навийте на пуричка.
Покрийте тава с хартия за печене (най-добре тази на фурната) и наредете пуричките на малко разстояние една от друга.
Разбийте 1 яйце и намажете всяка с четка. По желание може да поръсите със семена.
Сложете тези рулца да се пекат в предварително загрята фурна на 180 °С за 20 минути или до хубав златист загар.
Хрупкавите пурички с фини кори са готови.
Коментари