Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пурички»Хрупкави пурички с фини кори

Хрупкави пурички с фини кори

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Хрупкави пурички с фини кори
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пуричките с фини кори са просто прекрасни"

Необходими продукти

  • кори - 400 г фини (за баклава)
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни и хрупкави пурички ползвах турски кори за баклава, които са изключително тънки.

Преди да започнете да ги правите, включете фурната да загрява, защото стават бързо.

Натрошете сиренето и прибавете към него 2 яйца и половин връзка пресен магданоз, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте добре.

Разтопете маслото и прибавете към него олиото.

Разтворете корите на работния плот. Всяка кора прегънете на две и намажете с мазнина.

В единия край сложете по лъжица от плънката, завийте външните краища навътре и навийте на пуричка.

Покрийте тава с хартия за печене (най-добре тази на фурната) и наредете пуричките на малко разстояние една от друга.

Разбийте 1 яйце и намажете всяка с четка. По желание може да поръсите със семена.

Сложете тези рулца да се пекат в предварително загрята фурна на 180 °С за 20 минути или до хубав златист загар.

Хрупкавите пурички с фини кори са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Михова
Зорница Михова
Чудесни са!Хубава идея!
21.03.2022 06:44
3