Начин на приготвяне
Пържолките се начукват с черен пипер и сол и се пържат в тиган.
В йенска тавичка се слагат един ред пържолки. Върху тях се стърже ситно малко морков и малко кромид - на вкус. Слага се втори ред пържолки и отново се стърже кромид и морков.
Залива се с 300 ml течна сметана и 2 чаши вода. Задушава се под капак на фурна при 150 градуса за 2 часа.
След това отгоре се редят филийки кашкавал или топено /пушено/ сирене. Запича се леко или само се разтапя. Пържолките се сервират две по две.
Рецептата може да се изпълни и с един ред пържолки - съответно с 1/2 от останалите съставки.
Коментари
Ако сервираш това на мъжаси сигурно ще те бие с тигана по главата - освен ако не е мазохист или те обича безгранично ....
Благодаря за хубавите идеи!