Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Шакшука в кори за баница

Шакшука в кори за баница

Шакшука в кори за баница
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Шакшука в кори за баница, която нетърпеливо ви предлагаме да опитате в най-скоро време"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • кори за баница - 4 броя (Одрински)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 - 4 броя
  • домати - 3 броя
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • универсална подправка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го задушете в загрятото олио. Добавете нарязаните чушки (на ленти), разбъркайте и прибаевте наситнете чесън и домати. Задушавайте до омекването на зеленчуците.

Вземете корите и нарежете всеки лист на 2 части. Намазнете ги, след което оформете кошничките.

Наредете ги в тава с хартия за печене.

Овкусете готовите зеленчуци с универсалната подправка и млако сол. Охладете леко и напълнете кошничките.

Чукнете яйцата във всяка кошничка.

Загрейте фурната и запечете шакшуката до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Шакшуката в кори за баница е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: