Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта за 8 март

Картофена торта за 8 март

Картофена торта за 8 март2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • кисели краставички - 2 бр.
  • майонеза - 200 г
  • картофи - 5 бр. средни
  • царевица - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр. сварен
  • кашкавал - 50 г настърган
  • лук - 1 връзка пресен
  • яйца - 2 бр. сварени
  • шунка - 3 слайса
  • черен пипер
  • магданоз
  • маслини - за украса
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете и сварете картофите в солена вода. Сварете яйцата и моркова.

Нарежете на парченца киселите краставички, половината морков, 1 яйце и шунката. Смесете картофите и другите продукти, царевицата, майонезата и 2 стръка лук без перата.

Овкусете сместа за картофената торта с черен пипер и сол, разбъркайте.

Оформете блат за торта в чиния. Намажете майонеза и поръсете настърган кашкавал.

Оградете солената торта с пресен лук. Оформете щъркел от яйцето, поръсете кубчета варен морков и оставете да се охлади.

Картофената торта за 8 март е много ефектна!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: