Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с ориз и киселец

Агнешка чорба с ориз и киселец

Агнешка чорба с ориз и киселец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пресен киселец - 150 грама
  • зелен лук - 1 връзка (5 стръка)
  • агнешко месо - 1 кг (тлъсто)
  • масло - 125 грама
  • лопуш - 300 грама
  • пресен чесън - 1 стрък
  • ориз - по - малко от 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 100 грама
  • кисело мляко - 1 ч.чаша
  • оцет - 10 мл
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно агнешкото месо.

Загрейте маслото и задушете агнешкото с малко вода. Добавете в тенджерата наситнените чесън и лук. Посолете и овкусете с черен пипер. Сипете около 1500 мл гореща вода.

Когато агнешката супа заври, сипете оцета и варете 10-тина минути. Добавете ориза и варете половин час.

Едва след това добавете наситнените магданоз, киселец и лопуш. Гответе 15 минути до пълна готовност на продуктите.

За застройката трябва да разбиете киселото мляко заедно с брашното и яйцето. Темперирайте с малко от бульона на супата и в върнете всичко в тенджерата, като не спирате да бъркате.

Агнешката чорба с ориз и киселец е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: