Начин на приготвяне
Нарежете пилето на дребни парчета и махнете гръбначната кост.
Загрейте в тиган маслото и олиото, запържете пилето до златист цвят, като го обръщате от всички страни. Поръсете със сол и черен пипер, добавете наситнения лук.
Запържете лука за 5 минути.
В голяма тенджера прехвърлете пърженото пиле с лука. Прибавете обелените и наситнени домати, соса аджика и доматеното пюре.
Разбъркайте и намалете силата на огъня. Сложете капака и задушавайте в продължение на около 15 минути, като от време на време разбърквате.
Сипете виното и гответе 10 минути. Прибавете кориандъра и чесъна.
Когато яхнията се сгъсти, добавете чесъна, подправката хмели сунели и разбъркайте.
Изключете котлона и оставете пилешката яхния за 5 минути на остатъчната топлина.
Грузинската пилешка яхния е много вкусна.