Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете до зачервяване пилешките бутчета или гърди. Извадете ги, приберете ги на топло, а в мазнината от пърженето сложете ситно нарязаните лук, моркови, и целина. Оставете зеленчуците да се задушат за 10 минути и добавете и нарязаните на кръгчета чушки.
Когато зеленчуците омекнат, добавете брашното, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Запържете още 1 минута и добавете нарязаните на кубчета домати и 700 мл гореща вода.
Сложете в ястието дафинови листа и черен пипер на зърна и кипнете. Върнете обратно бутчетата/гърдите и задушавайте около 30-35 минути.
Преди поднасяне поръсете обилно с магданоз и чубрица.