Домашна пилешка яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327693
Домашна пилешка яхния2 / 2
23/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6
"Някой ни попита за рецепта за най-вкусната пилешка яхния, ето я"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 - 6 бр. бутчета или гърди
  • лук - 500 г
  • чушки - 250 г
  • домати - 150 г
  • моркови - 100 г
  • брашно - 30 г
  • целина - 50 г
  • олио - 150 мл
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до зачервяване пилешките бутчета или гърди. Извадете ги, приберете ги на топло, а в мазнината от пърженето сложете ситно нарязаните лук, моркови, и целина. Оставете зеленчуците да се задушат за 10 минути и добавете и нарязаните на кръгчета чушки.

Когато зеленчуците омекнат, добавете брашното, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Запържете още 1 минута и добавете нарязаните на кубчета домати и 700 мл гореща вода.

Сложете в ястието дафинови листа и черен пипер на зърна и кипнете. Върнете обратно бутчетата/гърдите и задушавайте около 30-35 минути.

Преди поднасяне поръсете обилно с магданоз и чубрица.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: