Начин на приготвяне
Морковите и празът се изчистват и се нарязват „Жулиен”.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета с размер 2 см.
Маслото се разтопява в дълбок тиган на средна температура, след което се добавят зеленчуците, дафиновите листа и черния пипер и се сотира около 5 мин., без да се оставят зеленчуците да се зачервят силно. Добавя се и бульонът и се оставя да заври. Добавя се и пилешкото месо и се оставя да ври на слаб огън около 10 мин. След това пилешкото се изважда и се нарязва на парчета.
Яйчният жълтък се разбива, като се долива 200 мл. от бульона и се бърка постоянно.
Получената смес се връща обратно в тигана заедно със сметаната, като се бърка.
Загрява се отново до температура пред завиране, добавя се пилешкото и се овкусява.
Сервира се в купички.