Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Грузинска пилешка яхния

Грузинска пилешка яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Грузинска пилешка яхния
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пилешка яхния, която идва чак от грузинската кухня"

Необходими продукти

  • пиле - около 1200 грама
  • домати - 3 големи
  • лук - 3 големи глави
  • бяло вино - 80 мл сухо
  • сос аджика - 1 с.л.
  • хмели сунели - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • кориандър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на дребни парчета и махнете гръбначната кост.

Загрейте в тиган маслото и олиото, запържете пилето до златист цвят, като го обръщате от всички страни. Поръсете със сол и черен пипер, добавете наситнения лук.

Запържете лука за 5 минути.

В голяма тенджера прехвърлете пърженото пиле с лука. Прибавете обелените и наситнени домати, соса аджика и доматеното пюре.

Разбъркайте и намалете силата на огъня. Сложете капака и задушавайте в продължение на около 15 минути, като от време на време разбърквате.

Сипете виното и гответе 10 минути. Прибавете кориандъра и чесъна.

Когато яхнията се сгъсти, добавете чесъна, подправката хмели сунели и разбъркайте.

Изключете котлона и оставете пилешката яхния за 5 минути на остатъчната топлина.

Грузинската пилешка яхния е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: