Начин на приготвяне
Затоплете 100 мл от прясното мляко. Разтворете в него сухата мая със захарта, оставете да шупне.
Отделете единия жълтък. С всички останали продукти замесете тесто. Покрийте и оставете на топло за да втаса.
Готовото тесто разделете на равни по големи топчета. Всяко едно оформете на елипса, като го разтегляте с намаслени ръце.
В средата на всяка елписа сложете два резена моцарела. Поръсете с чубрица и внимателно прищипете краищата на багетите.
Сложете хартия за печене в тава. Наредете багетите и ги оставете да втасат повторно.
След 20-тина минути ги намажете с разбития жълтък и ги поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар и ги поднесете още топли.
Италианските багети с плънка са много вкусни.