Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Багети»Италиански багети с плънка

Италиански багети с плънка

Италиански багети с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Я да видим какво се крие в тези вкусни багетки"

Необходими продукти

  • брашно - 650 грама
  • яйца - 2 броя (без 1 жълтък)
  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 1 бр. (7 г)
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • плънка
  • чубрица
  • сусам - за поръсване
  • моцарела - 120 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете 100 мл от прясното мляко. Разтворете в него сухата мая със захарта, оставете да шупне.

Отделете единия жълтък. С всички останали продукти замесете тесто. Покрийте и оставете на топло за да втаса.

Готовото тесто разделете на равни по големи топчета. Всяко едно оформете на елипса, като го разтегляте с намаслени ръце.

В средата на всяка елписа сложете два резена моцарела. Поръсете с чубрица и внимателно прищипете краищата на багетите.

Сложете хартия за печене в тава. Наредете багетите и ги оставете да втасат повторно.

След 20-тина минути ги намажете с разбития жълтък и ги поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар и ги поднесете още топли.

Италианските багети с плънка са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: