Начин на приготвяне
Смесете маята и захарта и ги разтворете в 50 мл топла вода.
Поръсете отгоре с малко брашно и оставете да шупне.
В дълбока купа смесете брашното и солта, направете кладенче и в него изсипете зехтина, маята и останалата топла.
Замесете меко тесто, сложете го в леко намазнена купа, покрийте го с кърпа и го оставете за около 60 минути настрана да втаса.
Разделете го след това на 3 части и ги направете под формата на дълги багети - оставете ги да втасат за още 40 минути.
Наредете ги в леко намазнена тава и направете върху тях няколко разреза.
Поръсете ги с пармезан и ги сложете да се печат на 220 °C за около 20 минути.
Извадете ги и ги нарежете на няколко части.
Разделете ги, намажете ги с масло и вътре наредете моцарелата и нарязаните домати.
Върнете готовите багети във фурната до разтапяне на моцарелата.
По желание при поднасяне им сложете и песто.
Багетите Капрезе са много вкусни.