Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Вкусен борш с цвекло и ребърца

Вкусен борш с цвекло и ребърца

Вкусен борш с цвекло и ребърца
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Задължително и вие опитайте този вкусен борш с цвекло и ребърца"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • червено цвекло - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пушени ребра - 500 г
  • домати - 1 голям
  • зеле - 1/4 зелка
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена чушка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 8 зърна
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 и 1 /2 л
  • за запръжката
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете голяма тенджера с 1 л вода на котлона заедно с бульона.

Нарежете на тънки ивици цвеклото, морковите и чушките.

Картофите нарежете на кубчета, доматите настържете на едро ренде, а чесъна нарежете на много ситно.

Изсипете ги всичките във водата без зелето и доматите.

Добавете пушените ребра и ги овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист.

Сварете вкусния борш до омекване на зеленчуците.

Накрая добавете зелето и доматите и оставете супата за още 10 минути на котлона.

Пригответе запръжката от червения пипер и олиото и я добавете в борша.

Задължително и вие опитайте този вкусен борш с цвекло и ребърца.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: