Начин на приготвяне
Измиваме свинските ребра и ги слагаме да се варят в тенджера със студена вода.
Като се свари хубаво месото, добавяме картофите, предварително срязани на квадратчета.
Настъргваме цвеклото и го запичаме на тиган.
След това към него добавяме лука и морковите, които също са ситно нарязани.
Нарязваме чушката и доматите и заедно с доматена паста ги добавяме към цвеклото, лука и морковите.
Цялата тази смес се задушава в тигана около 10 минути и след това изсипваме всичко в бульона с картофите.
Добавяме копър (магданоз) на вкус, когато бульонът започне да ври. Чакаме да поври около 10 минути.
Изключваме котлона и веднага добавяме счукания чесън в готовия украински борш с цвекло и свински ребра.
Препоръчително е да хапваме нашия борш с течна сметана и да го сервираме с малки хлебчета и чесън. По желание може да поръсим и с пресен лук при поднасяне.