Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Зимна зелева супа по касапски

Зимна зелева супа по касапски

Зимна зелева супа по касапски
Снимка: Невена Блажева Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Щом вали сняг навън, значи е време за тази зелева супичка"

Необходими продукти

  • зелев сок - 1 литър
  • свинско месо - 500 грама
  • праз - 2 стръка
  • кисело зеле - няколко листа
  • люти чушки - 2 сухи
  • ориз - 1 к.чашка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете свинското месо и го запържете в загрятото олио.

Сипете литър вода в тенджера. Кипнете и пуснете вътре свинското, за да се вари.

В мазнината в тигана запържете наситнения праз, поръсете го с червения пипер и сипете в тенджерата.

Когато месото е почти напълно сварено, добавете измития ориза и налейте зелевия сок.

Нарежете вътре киселото зеле и посолете свинската супа, ако е необходимо.

Размийте брашното с малко хладка вода и сгъстете леко със супата. Поръсете я с черен пипер и поднесете с печените люти чушлета.

Зимната зелева супа по касапски е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: