Боб по касапски

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k1k2
28/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Още ли не сте опитвали боб по касапски със свински крачета?"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 броя
  • боб - 350 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 броя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре свинските крачета.

Прехвърлете ги в тенджера с подсолена вода и ги сварете за половин час, като от време на време обирате пяната.

В друга тенджера сложете боба да се вари за около 20 минути. Изхвърлете я и залейте боба с бульона от варенето на крачетата. Добавете и тях заедно с нарязаните лук и морков.

Варете до омекване на боба, като може да добавите още топла вода, ако се налага.

Поръсете яхнията с черен и червен пипер, посолете и варете до готовност.

Накрая поръсете с нарязания пресен джоджен.

Бобът по касапски е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: