Боб по берковски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Боб по берковски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • боб - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • зелен фасул - 500 г
  • чесън - 10 скилидки
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 - 6 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер. На другия ден го сварете до омекване. Сложете при него нарязания зелен фасул и оставете да ври на тих огън.

Загрейте олиото и ситно нарязания лук, накълцания чесън и настърганите домати. Добавете ситно нарязаната чушка, която предварително сте опекли и обелили.

Когато зеленчуците омекнат е време да ги добавите към фасула. Варете ястието до готовност. Подправете със сол, червен пипер и поръсете със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: