Зимна зелева чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Зимна зелева чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ще се изненадате, но тази чорба се яде студена"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1/2 глава
  • олио - 5 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • чубрица
  • зелев сок - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно киселата зелка, заливаме с 6-7 чаши вода и слагаме да ври докато омекне. В олиото запържваме наситнения праз, прибавяме брашното да се запръжи, оцветяваме с червен пипер и изсипваме запръжката при зелето.

Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, ориза, стръкче чубрица, зелева чорба и оставяме да се довари.

Поднасяме зимната зелева чорба студена.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лил
Лил
На снимката има и месо в супата,а в рецептата-не.
И защо зимата да поднасяме студена супа?
04.12.2013 09:54
3
kolio
kolio
най-голямата простотия която съм чел
04.12.2013 00:55
4