Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печени пуешки бутчета в сос

Печени пуешки бутчета в сос

Печени пуешки бутчета в сос
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Не пренебрегвайте сосчето, защото то допринася за страхотния вкус на пуешките бутчета"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • горчица - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бира - 250 мл
  • мащерка
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поръсете пуешките бутчета с червен пипер, черен пипер и сол. Намажете с горчица и сложете в тава. Наредете около тях нарязаните моркови, чесън и лук.

Поръсете с мащерка, черен пипер и сол зеленчуците. Поръсете зехтин, после сипете водата и бирата.

Покрийте с алуминиео фолио и печете бутчетата за 90 мин. на 180 градуса.

Отделете ги настрани, а зеленчуците и течността сипете в тенджера. В тава върнете бутчетата, сипете вода и зехтин, допечете до приятен загар.

Пасирайте зеленчуците, добавете сметаната към тях и разбъркайте получения сос. Сипете го при бутчетата.

Сервирайте печените пуешки бутчета в сос с желаната гарнитура.

Източник: biri-miri.blogspot

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: