Начин на приготвяне
Измийте и поръсете пуешките бутчета с червен пипер, черен пипер и сол. Намажете с горчица и сложете в тава. Наредете около тях нарязаните моркови, чесън и лук.
Поръсете с мащерка, черен пипер и сол зеленчуците. Поръсете зехтин, после сипете водата и бирата.
Покрийте с алуминиео фолио и печете бутчетата за 90 мин. на 180 градуса.
Отделете ги настрани, а зеленчуците и течността сипете в тенджера. В тава върнете бутчетата, сипете вода и зехтин, допечете до приятен загар.
Пасирайте зеленчуците, добавете сметаната към тях и разбъркайте получения сос. Сипете го при бутчетата.
Сервирайте печените пуешки бутчета в сос с желаната гарнитура.
Източник: biri-miri.blogspot